Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Laguna de Apoyo

  • Wandelen, duiken of kayakken
  • Schoonste water van alle zoetwatermeren in Nicaragua
  • Populair beschermd natuurreservaat

Laguna de Apoyo

Het prachtige Laguna de Apoyo is gelegen tussen Granada en Masaya en is gevormd toen een paar duizend jaar geleden een vulkaan explodeerde. In 1991 is de lagune verklaard tot een beschermd natuurreservaat. Er wordt ook wel gezegd dat Laguna de Apoyo het schoonste water heeft van alle zoetwatermeren in Nicaragua. Het meer is makkelijk bereikbaar met de auto en door het warme water en prachtige omgeving trekt het veel bezoekers aan, zowel internationale als lokale toeristen. Ondanks dat het een populaire plek is voelt het verreweg van overvol. Bij Laguna de Apoyo zijn veel verschillende activiteiten mogelijk; ontspan in één van de hotels gelegen aan het water of maak een wandeling om kans te maken apen, kolibries, toekans en nog veel meer flora en fauna tegen te komen. Neem een duik in het schone warme water of peddel het meer over in een kajak. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen, duiken en zelfs om te paragliden. Deze plek is werkelijk prachtig en mag niet gemist worden bij een bezoek aan Nicaragua. 

Corine Klootwijk
WRC Nicaragua specialist

Als Nicaragua specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.