Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Limpopo Transfrontier Park

  • Beschermd natuurreservaat
  • Zeldzame wildlife
  • Internationaal natuurpark

Limpopo Transfrontier Park

 
Het park vormt een samenwerking tussen Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe. De opzet is een proces dat Limpopo National Park verbindt met andere nationaal parken in buurlanden Zuid-Afrika en Zimbabwe. Het gebied beslaat op het moment van schrijven ca 35,000 km2. De samenwerking is de eerste fase in een verband, dat in totaal ca. 100.000 km2 zal omvatten.

De omvang van het natuurpark neemt gestaag toe en bepaalde zeldzame dieren...zoals de wilde hond, het luipaard en de zeldzame zwarte neushoorn krijgen de kans om zich hier te hervestigen. 
 
Een belangrijk doel van het park, is de promotie van de bio-diversiteit, de bescherming en herintroductie van zeldzame dieren en de samenwerking tussen buurlanden. Een ander doel is de versterking van de positie van lokale dorpsgemeenschappen.

Mirja Rempt
WRC Mozambique specialist

Als Mozambique specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.