Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Lorca

  • Cultureel erfgoed
  • Kasteel van de Zon
  • 18e eeuwse Plaza Mayor

Lorca

 
Lorca ligt in de regio Murcia, in het zuidwesten van Spanje. Het is een boeiende stad, met oude en nieuwe bouwstijlen bij elkaar. Het heeft berggebied, de Sierra Espuna en een mooie kustlijn van ca 8 km lengte. In de regio bevinden zich veel boomgaarden. De bevolking verbouwt hier olijven en amandelen. De eerste bevolking leefde hier ca 5,500 jaar geleden. Sindsdien is het bewoond geweest door diverse volkeren, waaronder Romeinen, Moren en Visigoten.
 
U ziet hier nog veel culturele overblijfselen van terug, wat het tot een populaire bestemming maakt. Ontdek de historische bouwstijlen, naast de moderne architectuur. Een bijzondere attractie is het Kasteel van de Zon, mooi gebouwd op een berg en toegankelijk voor publiek.
 
Ook bijzonder is het 18e eeuwse Plaza Mayor, waar u belangrijke culturele gebouwen samen ziet, zoals het stadhuis, een kerk en een markt. De kerk is gebouwd in Renaissance stijl. Verder staat hier het Guevara paleis en het Centro Regional de Artesania. Hier kunt u de lokale Spaanse ambachten bewonderen. Er wordt glaswerk, hout en klei geëxposeerd.

Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.