Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Lousã

  • Coimbra
  • Wildlife
  • Archeologie
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Lousã Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Lousã

Lousã

 
Lousã is een plaats en gemeente in district Coimbra. Het ligt in berggebied, waar u wilde dieren kunt spotten zoals herten, zwijnen en reeën. In de regio liggen sfeervolle dorpjes met kenmerkende, leistenen daken. De natuur is prachtig: bergen, bosgebied, riviertjes en oevergebieden. In het gebied worden restanten gevonden van de Romeinse periode. Daken, glaswerk en keramiek geven een indruk van de Romeinse invloed.
 
Bij de vallei liggen restanten van de ''goldrush'' periode. Na de Romeinse periode, werd het bezet door Germaanse en later door Moorse volkeren. In de 9e eeuw werden hier diverse kastelen gerestaureerd, die u nog steeds kunt bezichtigen. Hier en daar staat een Romeinse tempel en een militaire post. 
 
In de stad staat het mooie Antigos Paços do Concelho; een 17e eeuws gebouw, wat diende als een stadhuis. Ook mooi is het nieuwe stadhuis, gebouwd in een Barokstijl, maar ontworpen in de jaren '30 van de 20e eeuw, door een Portugese architect. Het Castelo de Lousã is een aanrader; het werd gebouwd in de 11e eeuw en diende als zomerhuis voor het hof van koningin Mafalda.

Mirja Rempt
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Lousã met deze 9 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Lousã gecombineerd met 9 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: