Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Meteora

  • Meest spirituele en fotogenieke plaats van Griekenland
  • UNESCO Werelderfgoed
Toon mij alle 2 WRC reizen naar Meteora Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Meteora

Meteora

De kloosters van Meteora zijn één van de heiligste plaatsen uit het christendom en balanceren op enorme, puntige rotsformaties op 400 meter hoogte, omringd door een schitterende natuur. De karakteristieke rotsformaties, ook wel het stenen bos genoemd, zijn tijdens een periode van 15 miljoen jaar gevormd door wind en water erosie. Al vanaf de 9de eeuw worden de grotten van deze rotspilaren bewoond door kluizenaars en monniken. De bijna onmogelijk te bereiken pilaartoppen boden de monniken bescherming tegen de gevaren van het instabiele politieke klimaat. Van de 20 kloosters die gebouwd zijn, kan men er nog 6 bewonderen. U kunt er diverse wandelingen maken over de kronkelige paden tussen de rotsformaties en zo van klooster naar klooster lopen. De kloosters zijn ook met de auto bereikbaar.

Maudy Zuidema
WRC Griekenland specialist

Als Griekenland specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Meteora met deze 12 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Meteora gecombineerd met 12 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: