Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Midden-Oosten

  • Cultuur
  • Geschiedenis
  • Gastvrijheid

Midden-Oosten

 
Het Midden-Oosten is een politiek-historische term voor een gebied in Noord-Afrika en Zuid-west Azie. Het gebied is niet specifiek afgebakend. De term duidt ook wel op de cultuur, taal en religie van dit gebeid. 
 
Lang geleden is hier de landbouw voor het eerst ontwikkeld, en ook de eerste beschavingen ontstonden hier. Daarnaast ontstonden hier grote wereldreligies. Het gebied heeft in cultureel opzicht eeuwenlang een brugfunctie gehad tussen het Oosten en Westen.
 
Het economisch belang lag vroeger in de zijderoute. Tegenwoordig ligt het, zoals bekend, vooral in de aardolie-voorraden die hier verwerkt worden. Het Midden-Oosten biedt de reiziger een schat aan cultuur, natuur en gastvrijheid. Reizigers bezoeken dit gebied graag en ontdekken de rijke cultuur in eigen tempo.

Mirja Rempt
WRC Dubai specialist

Als Dubai specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.