• Vulkaangebied
  • Mooie zonsopgang
  • Kleurrijke kratermeren

Moni

 
Moni is een kleine, relatief onbekende stad, op de helling van de vulkaan Kelimutu. Het ligt op het eiland Flores en wordt gezien als een praktische uitvalsbasis voor een tocht naar de vulkaanmeren. Wanneer u een tocht maakt naar de vulkaan, ziet u een prachtige zonsopgang, glinsterende kratermeren en een weids uitzicht. Om u heen springen kleine, wilde apen. Dit is een bijzonder en mooi spektakel, waarbij het handig is om voorzichtig te zijn.
 
In het gebied liggen verder kleine bergdorpen, groen/ heuvelachtig landschap, en veel palm- en bananenbomen. Maak een wandeling naar een waterval, neem een bad in een warmwaterbron bij Kelimutu National Park, of organiseer een ''namiddag-picknick'' in de heuvels. Voor verse groente en fruit kunt u langsgaan bij een nabijgelegen markt, waar de lokale bewoners hun producten direct aanbieden.
 
Ook mooi zijn de -handgemaakte- ikat-doeken en sarongs die hier worden aangeboden. De doeken worden geweven en gekleurd door lokale vrouwen van de bergdorpen. Zij hebben een traditioneel weef-en verfproces ontwikkeld waarmee de doeken hun kleur en prints krijgen. 
 
 

Mirja Rempt
WRC Indonesië specialist

Als Indonesië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.