Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Monterrei

  • Populair Galicië
  • Groen gebied
  • Sfeervolle parador

Monterrei

Monterrei is een gemeente in de provincie Ourense, in het populaire, noordelijke Galicië. De gemeente ligt bij de grens van Portugal. De naam betekent: Koningsberg. Het is een kleine, niet-toeristische gemeente. Monterrei staat bekend om de wijnproductie. Dit stamt volgens overlevering uit de tijd van de Romeinen, die hier als eersten begonnen met de aanleg van wijngaarden. Tijdens de middeleeuwen was dit een beroemde wijnstreek en er werd bv al geleverd aan Latijns-Amerika.
 
Ook in de moderne tijd is het nog een bekende streek, en is het geduid als een van de vijf ''DO'' gebieden van de regio. (= denominacion de origen). De regio Galicië staat bekend als één van de mooiste regio's van Spanje. Het is groen, met aan de kust veel inhammen, stranden en baaien. Hiertussen liggen kleine vissersdorpen en mooie, historische steden.

Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.