Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Nanaimo

  • Interessante geschiedenis
  • Mooie haven
  • First Nation cultuur
Toon mij alle 3 WRC reizen naar Nanaimo Gevonden reissoorten Bouwstenen, Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Nanaimo

8 dagen Autoreis + Individueel
8 dagen
  • verlengingsarrangement van 1 week
  • Start / eind Vancouver
  • hoogtepunten van Vancouver Island
€ 890,-
Bekijk

Nanaimo

 
Nanaimo is een relatief kleine kustplaats in British Columbia. Het ligt aan de oostkust van Vancouver Island en telt ca. 90,000 inwoners. Voorheen had het als bijnaam, de Hub City, tegenwoordig heet het de Harbour City. Bij Nanaimo vindt u eilanden, strand en ruime baaien. het is een van de oudste steden van de staat, en is rijk aan een afwisselende cultuur. Naast een sfeervolle haven, zijn er historische bouwwerken en First Nation cultuur.
 
De inheemse mensen die hier wonen, zijn de Snuneymuxw. Deze naam is later ver-engelsd en hieruit is de huidige naam Nanaimo afgeleid.
 
In 1791 kwamen hier de eerste Europeanen op bezoek. In de 19e eeuw werd het een handelspost. De stad kreeg toen de naam: Bocas de Winthuysen. Het werd een kolentransportplaats. In 1853 werd er een bastion gebouwd, dit is nog steeds een populaire attractie in de stad. 
 
De stad biedt tevens culturele attracties: breng een bezoek aan het Nanaimo Art Gallery, een museum aan 150 Commercial street. U ziet hier moderne exposities van lokale, nationale en internationale artiesten. Tevens biedt de Gallery een Art Lab, waar bezoekers een kunstprogramma kunnen volgen. Daarnaast zijn er diverse theaters, zoals Port Theatre, Other Words Theatre en Western Edge Theatre. In de zomer wordt er jaarlijks een summertime blues festival georganiseerd.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Nanaimo met deze 20 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Nanaimo gecombineerd met 20 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: