Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Ometepe Island

  • Twee imponerende vulkanen
  • Verrassend gevarieerd aanbod flora en fauna
  • Charco Verde wandeltour

Ometepe Island

Ometepe eiland, dat vaak wordt gepromoot als één van de aankomende wereldwonderen, is een uniek eiland. Ometepe betekent ‘twee heuvels’ in de Náhuatl taal en refereert naar de twee imponerende vulkanen die het eiland hebben gevormd. Door het feit dat de ene vulkaan slapend en de ander actief is, is er een verrassend gevarieerd aanbod aan flora en fauna op een relatief kleine oppervlakte. De actieve vulkaan Concepción is 1610 meter hoog en heeft een droog tropisch klimaat en daarom niet veel begroeiing. De Maderas vulkaan (1394 meter) daarentegen is bedekt met tropisch regenwoud, waardoor er veel fauna aanwezig is zoals brulapen en verschillende soorten vogels.

Charco Verde wandeltour
Het natuurreservaat Charco Verde is een beschermd gebied gelegen tussen de twee vulkanen op Ometepe eiland. Het gebied bestaat uit een lagune met strand en een woud. Het reservaat is genaamd Charco Verde (de groene plas) vanwege de groene kleur van de lagune. Veel verschillende vogels bevinden zich op deze kant van het eiland dus vogelbewonderaars zullen hier enorm genieten. De wandeling is niet vermoeiend, dus kunt u genieten van de mooie uitzichten en van de omgeving. 

Maudy Zuidema
WRC Nicaragua specialist

Als Nicaragua specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.