Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Ourém

  • Moorse geschiedenis
  • Igreja da Colegiada
  • Mooi natuurgebied

Ourém

 
Ourém ligt in mooi heuvelgebied. De stad werd ooit gesticht onder de naam Abdegas, ten tijde van de Moorse periode. Rond de 12e eeuw werd de stad door de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques, heroverd op de Moren. In de stad vindt u een paleis, oorspronkelijke stadsmuren en een kerk: de Igreja da Colegiada.
 
De stad heeft een ''nieuw'' deel, dat werd gebouwd in de 18e eeuw. Dit is het woon - en werkgebied van de stad, waar u diverse restaurants vindt met lokale gerechten. Specialiteiten hier zijn gerechten met schapen - en geitenvlees. Diners worden geserveerd met regionale wijnen. De wijnbouw is één van de traditionele industrieën waar men hier trots op is.
 
In de regio kunt u een bezoek brengen aan het sanctuarium van Fatima, een belangrijke religieuze locatie waar Maria-verering plaatsvindt. Ook mooi en interessant om te bezoeken, wanneer u niet religieus bent. Bent u natuurliefhebber, dan is de regio Serra de Aires een aanrader voor wandelingen.

Maudy Zuidema
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.