Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Pangkor Island

  • Heerlijke stranden
  • Pittoreske vissersplaatsjes
  • Hollandse fort Dingdingh

Pangkor Island

Het bergachtige eiland is een voormalig piratennest gelegen aan de westkust van Maleisië. Op het hoofdeiland Pangkor – in de omgeving liggen nog meer eilandjes – vindt u het Hollandse fort Dingdingh uit 1670 gebouwd door de Verenigde Oostindische Compagnie. In 1690 werd het fort door piraten veroverd, in 1743 kwamen de Hollanders voor enkele jaren terug, waarna het fort verlaten werd vanwege de hoge onderhoudskosten. Nu is het een nationaal museum. Verder staan er op Pangkor de tempels Lin Ye Kong en Kali Amman. Als u de tempels, het fort en de vissersplaatsjes hebt bezocht, kunt u zich storten op het strandleven. Stranden genoeg rondom Pangkor en ze mogen er zijn, zoals Coral Bay en Pasir Bogak. U kunt het hele eiland rond rijden met een gehuurde fiets, motorfiets of per taxi.

Maudy Zuidema
WRC Maleisië specialist

Als Maleisië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.