Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Paola

  • Pelgrimsoord
  • Cosenza
  • Jaarlijkse processie

Paola

 
Paola is een gemeente in de provincie Cosenza en telt ca 17.000 inwoners. De oppervlakte bedraagt zo'n 40 km2. Het plaatsje, behorend tot de regio Calabrië, is één van de oudste bedevaartsoorden van Italië. Paola leeft van de landbouw en is tevens een badplaats die goed te bereiken is per trein.

In dit gebied leefde de 16e eeuwse San Francesco, een voor Zuid Italianen belangrijke heilige, die in kerken en kloosters wordt vereerd. Hij wordt gezien als de grondlegger van het stadje Paola.

U ziet hier een kathedraal en klooster, gebouwd in een originele Barokstijl. Wanneer u rondloopt, ziet u mooie fresco's en een heilig verklaarde waterbron. De kathedraal is verbonden met een grot, waar volgens de mythe wonderen zijn verricht en waar mensen zijn genezen. In de lente -begin April- vindt hier de jaarlijkse processie plaats.
 

Maudy Zuidema
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.