Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Pincher Creek

  • Kootenai Brown Pioneer Village
  • Waterton Lakes National Park
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Pincher Creek Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Pincher Creek

Pincher Creek

Pincher Creek in de Canadese provincie Alberta ligt daar waar de prairies overgaan in de bergen: aan de rand van de machtige Rocky Mountains. Het Kootenai Brown Pioneer Village is de grootste trekpleister. Dit openluchtmuseum in de vorm van een dorp uit de jaren 1890 laat u kennismaken met het leven uit die tijd. Ook een bezoek aan Lebel Mansion, een schitterende villa gebouwd in 1905 is de moeite waard. Met wisselende (lokale) kunst tentoonstellingen en artistieke workshops. 

 In de omgeving zijn veel ranches te vinden. Een aantal van deze ranches zijn ‘working guest ranches’; hier kan men het ‘cowboy’ leven ervaren. Pincher Creek is ook een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Waterton Lakes National Park, 60 kilometer  zuidelijker gelegen. Op 20 kilometer ten zuidwesten van Pincher Creek ligt Beauvais Lake Provincial Park: een schitterend wandelgebied. Nog wat verder naar het Zuidwesten ligt Castle Mountain Resort: een populair wintersport gebied.

Pincher Creek heeft koude winters en aangenaam warme zomers. Regelmatig waait hier de harde en droge Chinook wind. Windenergie is hier dan ook een belangrijke energie bron.

Mirja Rempt
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Pincher Creek met deze 9 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Pincher Creek gecombineerd met 9 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: