Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Ponferrada

  • Route naar Santiago
  • Monumenten
  • Penalba de Santiago

Ponferrada

 
Ponferrada is een gemeente in de Spaanse provincie Leon, in Castilie en Leon. Het telt ongeveer 66,000 inwoners. De stad is een grote plaats op de route naar Santiago de Compostela. De geschiedenis gaat terug naar de tijd van de Romeinen. In de moderne tijd was het een bekende plaats voor het winnen van steenkool. Ook dit gebied in Spanje is rijk aan religieuze gebouwen, monumenten en natuurschoon. 
 
Tijdens een verblijf kunt u een bezoek brengen aan bv het Castillo Templario de Ponferrada, een kasteel dat nog stamt uit de tijd van de Tempeliers. Ook een bijzondere locatie, is de Penalba de Santiago, een mooie oude kerk uit het jaar 900. Bij het stadhuis kunt u aan een terras zitten en over het plein uitkijken. Het stadhuis zelf is een statig bouwwerk, met scherpe torens.

Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.