Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Puente Genil

  • Genil rivier
  • Villa Romana de Fuente Alamo
  • Goede keuken

Puente Genil

 
Puente Genil is een prettige, levendige stad aan de Genil rivier, in zuidelijk Spanje. De stad biedt cultureel erfgoed en moderne faciliteiten. Al wandelend ziet u hier bv de beroemde Villa Romana de Fuente Alamo, met kleurrijke, Arabische mozaïeken. Na een dag cultuur, kunt u op een terras zitten in de zon, die hier bijna altijd schijnt.
 
De stad heeft een lange gastronomische traditie. In de regio worden sinds tijden goede wijnen geproduceerd, zoals bv de Montilla - Morilles.  Ook staat de stad bekend om de kweepeer, die verwerkt wordt in een zoete jam. Daarnaast wordt hier olijfolie geproduceerd, die u kunt proeven bij de lokale restaurants.
 
Een bezoek aan de stad is erg leuk tijdens de Semana Santa. In deze periode ervaart u de Zuid-Spaanse tradities, ziet u processies en proeft u de lokale keuken. Het paasverhaal wordt hier op een uitbundige wijze gevierd en reizigers kunnen dit samen met de lokale bevolking meemaken.

Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.