Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Queluz

  • Palacio Nacional
  • Barok
  • Jaarlijk festival

Queluz

 
Queluz is een stad in de gemeente Sintra, in het gebied rondom Lissabon. Het Palacio Nacional de Queluz is hier een belangrijke attractie en werd gebouwd in opdracht van Pedro III. Het is één van de beste voorbeelden van laat 18e eeuwse Portugese architectuur en combineert Barok met Rococo. Bij het paleis bevindt zich tevens het koninklijke museum voor decoratieve kunsten. De tuinen rondom, zijn gedecoreerd met vijvers en mythische sculpturen. 
 
Iedere zaterdag vindt in de stad de weekmarkt plaats. Hier worden kleding, handwerk en bloemen verkocht. In juli en augustus wordt het jaarlijkse festival opgevoerd, dat de gouden eeuw van Queluz viert. Tijdens de 17e Fair, wordt de tijd van Maria I gevierd, en ziet u ambachtslieden aan het werk.
 

Mirja Rempt
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.