Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Saguenay - La Baie

  • Saguenay fjord
  • Indrukwekkende natuur
  • Interessante musea
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Saguenay - La Baie Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Saguenay - La Baie

Saguenay - La Baie

De mooie stad Saguenay ligt aan de Saguenay rivier die door de Saguenay Fjord loopt. Op sommige plekken rijzen de rotsen die de fjord afbakenen wel 500 meter boven het water uit en is het water ruim 300 meter diep. De fjord begint bij Lac-Saint-Jean en mondt ruim uit bij Tadoussac in de baai van Saint Lawrence. Het Nationale Park Saguenay biedt wandelingen langs schitterende uitzicht punten, zoals de Statue Trail. In het Saguenay Fjord Interpretation Centre leert u over het ontstaan van de Fjord en de flora en fauna. In de zomer zwemmen er Beluga’s, witte walvissen met het opvallende voorhoofd, in de Fjord, die u vanaf diverse uitkijkpunten boven de Fjord kunt bekijken.
 In Chicoutimi, een wijk van Saguenay ligt de Soeurs de Notre-Dame du Bon-Conseil, een klooster uit 1894 met een interessante tentoonstelling in het Centre historique over de rol die de zusters gespeeld hebben in de ontwikkeling van de regio. De mooie Cathedrale Saint Francois-Xavier, even verderop is ook een bezoek waard.
La Pulperie de Chicoutimi Regional Museum, een groot interactief en cultureel centrum is meer dan een museum. In het grote park  kunnen kinderen heerlijk spelen, is er een cadeauwinkel met lokale producten en handwerk, kunt u wandelen en picknicken. La Pulperie is gehuisvest in een oude molen. Hier wordt het belang dat de Compagnie de pulpe de Chicoutimi heeft bespeeld in de ontwikkeling van de regio, duidelijk. In het museum is ook het huis van kunstenaar Arthur Villeneuve, zeer belangrijk voor Canada, te zien. Ook worden er culturele activiteiten georganiseerd, zoals de theatershow La Fabuleuse Histoire d’un Royaume.
Volg vanuit Saguenay La Route des artisans. Een route langs 90 boetieks, galerijen en ateliers van kunstenaars over een afstand van 300 kilometer. Elk met hun eigen specialitatie zoals keramiek, textiel, papier en glasblazerij.
Even buiten de plaats Saguenay ligt Parc de la Riviere du Moulin, waar het heerlijk wandelen is langs beekjes met wilde stroomversnellingen. Op een kwartier rijden van saguenay ligt de plaats La Baie, waar het Musee du Fjord gevestigd is. Een interactief museum over de geschiedenis van de regio, de inwoners, de fjord en de Ha! Ha! Bay, inclusief een groot aquarium.

Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Saguenay - La Baie met deze 10 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Saguenay - La Baie gecombineerd met 10 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: