Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

San Gimignano

  • Toscaans stadje
  • Unesco erfgoed
  • Historisch centrum

San Gimignano

 
San Gimignano is waarschijnlijk het bekendste dorp van Toscane. Het dorp met zijn veertien torens is te vinden in het hart van Toscane in de provincie Siena. Het historische centrum van San Gimignano staat op de Unesco erfgoedlijst.
 
De torens waar San Gimignano zo om bekend staat zijn bijna allemaal gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw. Het waren de adellijke families van het stadje die de torens lieten bouwen. De veertien torens die tegenwoordig nog in het dorp staan zijn slechts een schim met hoe het dorp er in de veertiende eeuw moet hebben uitgezien.
 
Volgens sommige bronnen stonden er indertijd 72 torens in de stad. De overgebleven torens zorgen voor een bijzonder aanblik als je richting het stadje rijdt. In de jaren negentig van de vorige eeuw is het hele stadje met hulp van Unesco gerestaureerd.

Maudy Zuidema
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.