Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

San Sebastian

  • Baskenland
  • Golf van Biskaje
  • Jaarlijks filmfestival

San Sebastian

 
San Sebastian is een stad in de autonome regio Baskenland.  De Basken zelf noemen het ''Donostia.'' Het ligt in het noorden van Spanje bij de Golf van Biskaje. Het is de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa en telt ca 200,000 inwoners. Het combineert heerlijke stranden, mooi heuvelgebied en gezellige winkelstraten en restaurants.
 
Bij de kustlijn kunt u wandelen langs de baai en bv jachten bezichtigen. In het centrum worden regelmatig festivals en muziekoptredens gehouden.
 
Ook vindt er een jaarlijks filmfestival plaats, tijdens deze periode is de stad nog gezelliger, dan anders. Het festival vindt meestal plaats in de maand September. Het is ontstaan in het jaar 1953. Eerst werden er alleen Spaanse films vertoond, maar later kwamen er ook internationale films bij.

Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.