Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Santander

  • Aangename kuststad
  • Stranden, promenades
  • Kunst en cultuur

Santander

 
Santander is de hoofdstad van de regio Cantabrië. Het is een mooie kuststad en ligt aan een baai met aangename stranden. Het stond lang bekend als een vissersstad. Vissers vertrokken hier vanuit het noordelijke deel van de stad. In het zuidelijk deel van de stad bevinden zich de herenhuizen, kastelen en promenades. Ook staat er een kasteel aan zee, dat ooit werd laten bouwen door het Spaanse koningshuis. Bent u hier tijdens een kort verblijf, dan kunt u wandelen bij zee, door het bosgebied, of bij de heuvels.
 
Qua cultuur is er genoeg te zien. Er zijn diverse musea zoals bv het Museo de Arte Moderno y Contemporáneo. Hier hangen schilderijen van Francisco de Goya, maar ook van Vlaamse en Franse schilders. Ook bijzonder is de Biblioteca y Casa Museo de Menendez Pelayo. Dit is een historisch bibliotheek, en voormalig huis van een Spaanse filosoof: Pelayo. Zijn verzameling boeken is samengebracht in een imposant, 19e eeuws gebouw. Toegang van veel culturele gebouwen is vaak gratis. Na afloop kunt u terecht bij een van de vele tapasbar, waar verse vis-en zeevruchten worden geserveerd.

Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.