Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Santiago de Cuba

  • Zuidkust
  • Kunst/Cultuur
  • Kasteel San Pedro

Santiago de Cuba

 
Santiago de Cuba ligt aan de zuidkust. Het heeft ca. een half miljoen inwoners en vormt de tweede stad van Cuba. Het is deel van de gelijknamige provincie en stamt nog uit de 16e eeuw. U vindt hier bv Barok en Neo-klassieke gebouwen. Het straatbeeld is aangenaam. Wanneer u hier rondwandelt ziet u groene parken, straten, prachtige huizen en decoratieve, gietijzeren balkons. 
 
U kunt een bezoek brengen aan de kathedraal of het eerste museum van Cuba. Het centrum van de stad vindt u bij het Parque Cespedes. Hier ziet u de kathedraal, het gemeentehuis en het huis van Diego Velazquez. 
 
Meer naar het noorden ligt het Plaza de la Revolucion, met een standbeeld van Antonio Maceo. Een andere boeiende attractie, is het kasteel San Pedro de la Roca. De stad ligt recht tegenover de eilanden Jamaica en Haiti. Er hangt dan ook een ontspannen, Caribische sfeer die u hier kunt meemaken.

Mirja Rempt
WRC Cuba specialist

Als Cuba specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.