Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Santo Domingo de la Calzada

  • Route naar Santiago
  • Historisch cultureel centrum
  • Unesco werelderfgoed
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Santo Domingo de la Calzada Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Santo Domingo de la Calzada

Santo Domingo de la Calzada

 
Santo Domingo ligt op de route naar Santiago en is daardoor sterk beïnvloed. Het centrum heeft smalle, middeleeuwse straten, een kathedraal en een oorspronkelijk ziekenhuis voor pelgrims. De regio staat verder bekend als een stad met een uitstekende keuken en bekroonde, lokale wijnen. Ook staan hier een paar bijzondere kloosters, die u kunt bezoeken. Het dorp werd gesticht in 1044. Het doel van het dorp was, om de pelgrims steun te bieden op hun weg naar de stad Santiago.
 
Deze bekende route staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed, en had vanaf het begin veel invloed op de ontwikkeling van de trends in de regio. Santo Domingo bouwde hier een brug, een ziekenhuis en een overnachtingsplaats voor de passerende pelgrims. Zo ontstond er langzaam een dorp, en daarna een stad.
 
De kerk, die later een kathedraal werd, stamt uit de 11e eeuw en is een fraaie combinatie van gotische, romaanse en renaissance stijl ornamenten. Het oorspronkelijke pelgrim-ziekenhuis is tegenwoordig omgebouwd tot een comfortabele parador. Interessante locaties in de stad zijn bv de huizen in het centrum, het stadhuis en het klooster van San Francisco.

Maudy Zuidema
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Santo Domingo de la Calzada met deze 8 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Santo Domingo de la Calzada gecombineerd met 8 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: