Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Segesta

  • Archeologisch complex
  • Griekse tempel
  • Theater

Segesta

 

Segesta is een archeologisch complex, in het westen van Sicilie. Het werd ooit gesticht door een inheems volk, dat later samenleefde met de Grieken. Het gebied kreeg een belangrijke rol in de klassieke periode. Later werd het beheerd door de Romeinen.

Een van de hoogtepunten van het complex is een Griekse tempel uit de 5e eeuw, gebouwd van een bijzondere steensoort. Dit wordt gezien als een van de best bewaarde tempels uit die tijd.

Op korte afstand ligt een Grieks / Romeins theater, waar in de zomer vaak toneelstukken worden opgevoerd. Het ligt op een prachtig, hooggelegen plateau, waar u met een stevige wandeling naartoe kunt. Vanaf het theater heeft u een weids zicht over de omliggende vallei. Naast de klassieke cultuur, vindt u hier ook cultuur restanten van de Noormannen.
 

Corine Klootwijk
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.