Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Segovia

  • Eresma en Clamores rivieren
  • Romeins aquaduct
  • Middeleeuwse bouwwerken

Segovia

 
Segovia ligt in het zuidelijk deel van de regio Castilië en León. Het ligt bij de rivieren de Eresma en Clamores en bij het berggebied de Guadarrama. De naam komt oorspronkelijk uit de Keltisch Iberische cultuur. Tijdens de romeinse en de arabische tijd, kreeg de stad twee namen; één voor de Romeinen en één voor de Arabieren. Ook deze Spaanse stad is rijk aan historisch relevante gebouwen, waarvan velen een religieuze oorsprong hebben.
 
Zo staan hier diverse kerken, synagogen en enkele indrukwekkende moskeeën. Voorbeeld van een samensmeltende cultuur, is bijvoorbeeld een synagoge, die later de functie van een kerk kreeg. Een ander bijzonder bouwwerk, is een aquaduct uit de eerste of tweede eeuw na Christus. Het bouwwerk is in goede staat en erg indrukwekkend.

Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.