Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Shawinigan

  • Prachtige panorama's aan de rivier St. Maurice
  • ''Notre Dame de la Presentation''
  • Gezellige bistro's en Franse bakkers

Shawinigan

 

Mooi gelegen aan de rivier Saint Maurice. Shawinigan is fascinerend en er vinden veel culturele activiteiten plaats. Het beslaat een gebied van ongeveer 1000 km2  en er worden activiteiten georganiseerd voor elk seizoen. Wandel langs de rivier en geniet van de prachtige panorama’s.

De beroemde rivier Saint Maurice vormt het hart van veel mythen van Québec. Men heeft hier ook een Nationaal Park gesticht dat gerekend wordt tot één van de mooiste parken van Canada.

Cité de l’ Energie is één van de meest boeiende plekken om te bezoeken. Het centrum huisvest een wetenschappelijk instituut en biedt een tour en expositie over ‘Canada in de Wereld’. Ook vindt u hier het mooie nachtspektakel ‘Amos Daragon’.

Breng een bezoek aan de kerk Notre Dame de la Presentation, een bekende, historische plek in Canada. Hier hangen bv mooie schilderijen van de 19e eeuwse schilder Ozias Leduc. In het centrum van Shawinigan vindt u ook gezellige bistro’s, Franse bakkers en knusse cafeetjes. 

Wanneer de sneeuw valt, zijn er diverse wintersportmogelijkheden mogelijk in Shawinigan. U kunt kiezen uit alpine skiën, cross-country skiën, of slede rijden met huskies.

Shawinigan biedt het beste van twee werelden. U kunt toegang krijgen tot de omliggende natuur, maar ook rondstruinen in het stadscentrum en genieten van een maaltijd bij een bistro.

Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.