Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Skaftafell

  • Vatnajökull National Park
  • Trekkingen naar Svartifoss Waterval
  • Jökulsárlón gletsjerlagune
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Skaftafell Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Skaftafell

8 dagen Autoreis + Individueel
8 dagen
  • Bijzonder overnachten
  • Het hete water van de Blue Lagoon
  • Het koude water van Jökulsárlón
€ 3125,-
Bekijk

Skaftafell

Skaftafell is een natuurreservaat in het Vatnajökull National Park in het zuidoosten van IJsland. Het is concentratie van de diverse landschappen die IJsland rijk is. Het gebied is zo mooi dat het ooit een nationaal park op zich was.
Skaftafell staat bekend om zijn rijke flora, groeiend tussen zand en gletsjers, en om zijn verbazingwekkende, contrasterende landschap. Bezoekers zullen een schat aan natuurlijke attracties vinden, van watervallen tot gletsjerlagunes, geologische formaties tot zwarte zandstranden. De ruige regio staat bekend om zijn fantastische fotomomenten, met veel ontzagwekkende panoramische uitzichten.
Zoals veel gebieden langs de zuidkust van IJsland, staat het natuurreservaat Skaftafell bekend om zijn glorieuze wandelpaden, vaak een 'wandelparadijs' genoemd. Anders dan in de Hooglanden, waar de wandelingen meestal meerdere dagen duren, zijn er hier veel kortere. Er zijn gemakkelijke tochten die naar diverse locaties leiden, zoals de waterval Svartifoss die wordt omringd door bizarre en prachtige basaltkolommen, evenals naar gletsjers zoals Svínafellsjökull.
Bent u in Skaftafell ga dan zeker een kijkje nemen bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune, een gigantisch meer gevuld met enorme ijsbergen die uit een gletsjertong breken en langzaam naar zee afdrijven. Bij het nabijgelegen Diamond Beach kunt u ze zien aanspoelen op de kust, en in zowel de zee als de lagune zijn veel zeehonden die routinematig kunnen worden gespot.
In Skaftafell vindt u een bezoekerscentrum dat fungeert als het belangrijkste informatie- en ontmoetingspunt voor reizigers. In het bezoekerscentrum van Skaftafell vindt u antwoorden op vrijwel al uw vragen over het grotere gebied van Skaftafell, inclusief de geschiedenis en geologie. Het bezoekerscentrum bevat ook informatie over nabijgelegen wandelpaden en recreatiemogelijkheden.

Mirja Rempt
WRC IJsland specialist

Als IJsland specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Skaftafell met deze 3 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Skaftafell gecombineerd met 3 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: