Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Sos del Rey

  • San Esteban
  • Plaza de la Villa
  • 14e eeuwse fresco's

Sos del Rey

 
Sos del Rey ligt in Zaragoza in de regio Aragon. Het is gebouwd op een rotsachtig gebied. In het jaar 907 werd het heroverd door een christelijke koning.
 
Later werd het toegevoegd aan het koninkrijk Aragon. Aan het eind van de middeleeuwen leefden een paar van de katholieke monarchen hier. Toen kreeg het de naam Sos del Rey Católico.
 
De stad is rijk aan bijzonder veel historische bouwwerken en is populair bij mensen die graag historische dorpen zien, zonder al teveel toeristische actie.
 
Een aanrader is bijvoorbeeld de kerk van San Esteban, met 14e eeuwse fresco's, stenen beelden en een mooie wenteltrap.
 
Daarnaast bevindt zich hier een oorspronkelijke, joodse wijk, met smalle straten en stegen, en huizen met sierlijke, smeedijzeren balkons.
 
Ook mooi is het Plaza de la Ville. Een centraal, sfeervol plein waar dorpsfeesten worden gevierd en waar af en toe markt is en u streekproducten kunt vinden.

Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.