Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Tadoussac

  • Waar de Saguenay-rivier in de Saint Lawrencerivier uitmondt
  • Walvissen spotten
  • Centre d'Interpretation des Mammuferes Marins
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Tadoussac Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Tadoussac

Tadoussac

Tadoussac is de perfecte locatie voor een walvisexcursie. Dit komt vanwege de ligging van de stad bij de uitmonding van de Saguenay rivier in de St. Lawrence baai. Het koude zoute water van de baai vermengt zich hier met het warme zoete rivierwater en het water is hier opvallend diep, wat een bijzonder voedingsrijke omgeving voor de walvissen vormt. Maar ook vele andere zeezoogdieren, zoals diverse dolfijnen soorten zijn hier veel te vinden.
Er leven hier maar liefst 13 walvissoorten, waaronder de (zeer zeldzame en grootste walvis) de blauwe vinvis, de bultrug, de dwergvinvis en de Beluga. De meeste walvissen zijn in de periode mei – oktober te zien.
Dagelijks vertrekken er vele boten voor ‘whale Watch excursies’ die gemiddeld 3 uur duren. Een fantastische ervaring om deze imponerende dieren in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te zien. De regels om de dieren te beschermen zijn heel strikt, waardoor de excursies op een verantwoorde manier plaatsvinden. Ook walvissen bekijken vanuit een kano behoort tot de mogelijkheden. Een fantastische ervaring om deze imponerende dieren in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te zien. De regels om de dieren te beschermen zijn heel strikt, waardoor de excursies op een verantwoorde manier plaatsvinden. 
Ook wandelend vanaf de kust kunnen walvissen bekeken worden. Er zijn vanuit Tadoussac diverse uitgezette wandelroutes langs de kust.
Het Dentre d’Interpretation des Mammiferes Marins (CIMM) heeft een bijzonder leerzaam bezoekerscentrum over het walvis leven in de regio.

Maudy Zuidema
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Tadoussac met deze 10 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Tadoussac gecombineerd met 10 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: