Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Tanjung Puting

  • Regenwoud
  • Klotok
  • Wilde bloemen

Tanjung Puting

 
Tanjung Puting is een bekende bestemming in Kalimantan. U ziet hier urang-utans in het wild, kunt een riviertocht maken, en er zijn tours naar Jakarta. In 1939 werd het gebied gevormd als een natuur-reservaat. Hierna werd het een internationaal bekend natuurpark, waar onderzoek werd gedaan naar het gedrag van apen in de eigen leefomgeving.
 
U kunt het park observeren vanaf een sfeervolle 'klotok', een rivierboot met lounge-gedeelte, waar u ook op kunt overnachten. Vanaf de boot ziet u de urang-utans, kingfishers en vissen. In de avond overnacht u aan boord, onder een muggen-net.
 
Een mooie reistijd is vanaf januari tot en met maart. In deze periode staan de wilde bloemen hier in bloei. Er groeien ca. 200 verschillende orchidee-soorten in het regenwoud.
 
 

Maudy Zuidema
WRC Indonesië specialist

Als Indonesië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.