Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Tentena

  • Centraal -Sulawesi
  • Poso meer
  • Bada vallei

Tentena

 
Tentena is een mooi plaatsje in Centraal - Sulawesi. Het ligt aan het idyllische Poso meer. Dit staat bekend als één van de mooiste meren van het land. Volgens de lokale mythe, is het een centraal gebied van hemel en aarde. Bijzondere locaties in de regio, zijn de hoge waterval van Werasalopa, of een transmigratiedorp (een voorheen leeg gedeelte van het land, waar men heen trok vanwege de ruimte). Verder kunt u wandelen bij de Badavallei, een boottocht maken bij het meer, of de rijstvelden van dichtbij bezichtigen.
 
Vanuit het dorp, kunt u de velden, het regenwoud, en het watergebied te voet ontdekken. Een wandeling kan enkele uren duren, maar ook een paar dagen. U overnacht dan bij hutjes in het regenwoud.
 
Het gebied is multicultureel. De bevolking bestaat uit christenen, moslims en hindoes.

Mirja Rempt
WRC Indonesië specialist

Als Indonesië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.