Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Teruel

  • Rio Turia
  • Moors-christelijke gebouwen
  • Klooster San Pedro
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Teruel Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Teruel

Teruel

 
Teruel ligt in een desolaat gebied, in het zuidelijk deel van het Iberisch Scheidingsgebergte. De stad telt ca 35,000 inwoners. Het ligt aan de Río Turia op een 900 meter hoog plateau. De stad is in de zomer erg warm, en kent koude winters. 
 
De stad staat bekend om de zijde industrie, de keramiek en ambachtelijke textiel industrie. Dit stamt nog uit de tijd van het Moorse bewind. Andere productie die uit deze streek komt, is bv de bekende Jamón Serrano. Teruel heeft een mooi, 18e eeuws centrum, met een typische Moors/christelijke bouwstijl. Er hangt een kalme sfeer, die samenhangt met het wat afgelegen karakter van de stad.
 
Een paar interessante bezienswaardigheden zijn ook hier de religieuze bouwwerken, zoals de kathedraal  Santa Maria de Media Villa, uit de 13e eeuw. De kathedraal combineert details uit de gotische, renaissance en moorse bouwstijl. Ook staat er een bijzonder klooster van San Pedro. Hier liggen, volgens overlevering, de Spaanse Romeo en Julia begraven. De stad is tevens rijk aan een prachtige Torre de San Martin, een toren gebouwd in mudéjar stijl.

Corine Klootwijk
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Teruel met deze 6 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Teruel gecombineerd met 6 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: