Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Tetebatu

  • Dorp in Lombok
  • Bij natuurpark
  • Culturele workshops

Tetebatu

 
Tetebatu is een klein, gezellig bergdorp, gelegen op 400 meter hoogte. Het ligt in de binnenlanden van het eiland Lombok, aan de voet van de berg Gunung Rinjani. In de regio ligt het nationaal park Gunung Rinjani, waar u heen kunt.
 
In de regio kunt u wandelen naar bv de rijstvelden, de tabaksplantages, maar u kunt ook een bad nemen bij de watervallen. Bekende watervallen, zijn bv de Jukut en de Joben. Als u hier een bad neemt, ontmoet u ook de lokale bevolking die hier af en toe gaat zwemmen.
 
Andere activiteiten, zijn onder meer workshops volgen bij één van de nabijgelegen dorpen. Het gebied heeft ook hier, net als in veel andere delen van het land, veel ambachtelijke tradities en het is mogelijk om tijdens uw reis workshops te volgen. Zo kunt u bv een sarong weven, een keramiek pot, of een houtwerk maken. Bij onder meer de dorpen Loyok, Lendang en Beleka, kunt u de diverse ambachten bezichtigen.

Maudy Zuidema
WRC Indonesië specialist

Als Indonesië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.