Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Todi

  • Perugia
  • Rivier Tiber
  • Piazza del Popolo

Todi

 
De stad Todi ligt in de Italiaanse regio Umbrie en behoort tot de bekende provincie Perugia. Todi ligt op de oever van de rivier de Tiber op een hoge heuvel. Naar alle waarschijnlijkheid is de stad van Etruskische oorsprong. Todi wordt omgeven door drie stadsmuren; de buitenste is middeleeuws, de middelste Romeins en de binnenste deels Etruskisch.
 
Het middeleeuwse Piazza del Popolo in het centrum behoort tot de meest pittoreske pleinen van Italië. Het wordt vaak ingezet als film decor. Hier staat onder andere de middeleeuwse kathedraal van de stad.
 
Net buiten het centrum staat de renaissance-kerk Santa Maria della Consolazione. Deze wordt vaak aan Donato Bramante toegeschreven. Iedere laatste week van augustus wordt in de stad het Todi Arte Festival gehouden. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden er boeiende voorstellingen met theater, zang, dans, visuele kunst en poëzie opgevoerd.
 
Tip:
 
Even buiten de stad ligt een mooi natuurgebied, bij de rivier de Tiber: Parco Fluviale del Tevere. De rivier vormt het meer Lago di Corbara.
 

Corine Klootwijk
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.