Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Toledo

  • Rivier de Taag
  • Kathedraal van Toledo
  • Museo del Greco
Toon mij alle 2 WRC reizen naar Toledo Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Toledo

Toledo

 
Toledo is de hoofdstad van de centrale, autonome regio Castilië - La Mancha. Het ligt aan de rivier de Taag en heeft een lange en interessante geschiedenis en een bijzondere cultuur. De stad staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Het heeft geleefd onder Moors bewind, maar ook onder de Visigoten en de Romeinen. In de 11e eeuw ontwikkelde de stad zich, mede dankzij de textielindiustrie. In deze periode raakte ook de wetenschap en de bouwkunst in ontwikkeling en kwam het tot een hoog niveau.
 
Tussen de 11e en 16e eeuw, kreeg de stad een belangrijke politieke betekenis. Hierna werd Madrid een belangrijke locatie. Bijzonder om te zien, is bv de Kathedraal van Toledo. Deze werd in de 13e en 14e eeuw gebouwd. Hier had de Spaanse aartsbisschop eeuwenlang zijn zetel. Ook mooi is de Alcázar de Toledo, een imposant kasteel. Het ligt centraal in de stad en stamt uit de tijd van de Romeinen. U vindt hier ook een klein museum.
 
Voor meer cultuur kunt u een bezoek brengen aan het Museo del Greco. Hier hangen schilderijen van de bekende, Griekse schilder ''El Greco.'' Deze historische figuur woonde vele jaren van zijn leven in de stad Toledo en zijn voormalig huis is nu ingericht als een museum. Hier hangt werk van hem, maar ook van andere schilders. Verder is de stad rijk aan prachtige moskeeën, synagogen en kerken.

Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Toledo met deze 11 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Toledo gecombineerd met 11 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: