Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Tomar

  • Stad van Tempeliers
  • Convento de Cristo
  • Bos met 7 heuvel
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Tomar Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Tomar

Tomar

 
Tomar is een mooie stad, met veel artistieke en culturele rijkdom. Een bekend gebouw, is het Convento de Cristo, een van de mooiste bouwwerken van Portugal, ontwikkeld in de renaissance tijd. Bijzondere attracties in het gebied zijn o.a. het kasteel van de Tempeliers en het Convento de Cristo.
 
Neem genoeg tijd en ontdek het klooster, de kapittelzaal en de versierde kloostergang. In bij-gebouwen werden rituelen uitgevoerd voor de Tempeliers. De Orde van Tempeliers is verbonden met de Christus orde. Hierdoor behield de orde zijn macht en rijkdom. Maakt u een wandeling door de stad, dan kunt u terecht bij het Convento, het bos Mata dos Sete Montes en het historisch centrum.
 
Onderweg van klooster naar centrum, ziet u hier de kapel Ermida de Nossa Senhora. Tomar heeft een bijzondere opzet en is gebouwd in een kruisvorm, het wijst de vier windstreken aan. Centraal ligt het plein Republica en de kerk Sao Joao Baptista. In het centrum van de stad vindt u de winkeltjes en eet-cafees waar u lokaal gebak kunt proberen. Voorbeelden van gebak zijn bv. de queijadas de amendoa en de queijadas de chila.  Verder liggen hier nog een paar kloosters en molens, bij de rivier Nabao. Eén van de lokale evenementen is bv het: Festa dos Tabuleiros.
 
De stad heeft niet alleen christelijke gebouwen, maar ook een joodse synagoge, gebouwd in de 15e eeuw. In de synagoge bevindt zich het museum Luso Hebraico. Er is een focus op het werk van de 15e eeuwse astronoom en wiskundige Abraao Zacuto. Het gebouw huisvest onder meer documenten en keramiek.
 
Ook interessant om te zien, is het Núcleo de Arte Contemporânea (centrum voor hedendaagse kunst). Hier ziet u een mooie collectie moderne kunst. Aanwezige houten molens en akkers verwijzen naar de tijd, dat deze ooit zorgden voor de lokale welvaart. Bij Castelo de Bode vindt vervolgens u een gigantisch stuwmeer, waar men kan picknicken, varen of diverse watersport kan beoefenen.

Mirja Rempt
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Tomar met deze 6 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Tomar gecombineerd met 6 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: