Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Tórshavn

  • Hoofdstad van de eilandengroep Faeröer.
  • Gelegen op het grootste eiland van de archipel: Streymoy.
  • De naam van de stad betekent haven van Thor.

Tórshavn

Tórshavn, de hoofdstad van de eilandengroep Faeröer, is een grotendeels zelfbesturend gebiedsdeel van Denemarken. Het is een belangrijk knooppunt in infrastructuur gezien de ligging. De Vikingen gaven de stad de naam ‘haven van Thor’. Thor, of Donar, is een figuur uit de Noorse mythologie en is de god van de donder. De stad is gesticht in de 10e eeuw en is uitgegroeid tot een bloeiende stad met zo’n twintigduizend inwoners. De Vikingen bouwden een parlement op het schiereiland Tinganes, één van de oudste parlementsgebouwen ter wereld en mooi om te zien. In het oude centrum van Tórshavn vind je smalle steegjes en houten huizen met witte kozijnen. Alle huizen zijn bijzonder goed onderhouden en de straten in de stad zijn schoon. Alle inwoners helpen mee om de stad netjes te houden. Vanuit de stad kunt u mooie wandelingen maken of een excursie maken naar de Vestmanna kliffen.

Corine Klootwijk
WRC Faeröer eilanden specialist

Als Faeröer eilanden specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.