Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Venetië

  • Regio Veneto
  • Stad van kanalen
  • Zomerse Biënnale

Venetië

 
Venetië is een bekende stad in het noordoosten van Italië. Het is de hoofdstad van de regio Veneto, en de provincie Venetië. De stad is bekend om zijn bruggen en kanalen en het jaarlijkse carnaval. Het staat op de lijst van Unesco werelderfgoed, en is rijk aan bijzonder veel kunst en cultuur.
 
Enkele van de bezienswaardigheden zijn bv: de Basiliek van San Marco en het Piazza San Marco. Daarnaast vindt u hier het Palazzo Ducale, uit de 9e eeuw, dat dienst deed als stadhuis. Ook bijzonder is de Scuola Grande, met werk van de schilder Tintoretto. Bij de joodse wijk ziet u een paar indrukwekkende synagogen, waaronder de 16e eeuwse Scuola Tedesca.
 
Tip: Eens in de twee jaar vindt hier een zomerse biënnale plaats, en kunt u moderne kunst bekijken in een klassieke omgeving.

Maudy Zuidema
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.