Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Venosa

  • Romeins Amfitheater
  • Vulkaangebied
  • Cultureel erfgoed

Venosa

 
Een klein, bijzonder dorp in de regio Basilicata. Venosa (stad van Venus) ligt bij de vulkaan Monte Vulture. Het gebied heeft veel historische en culturele waarde, en de geschiedenis gaat een paar duizend jaar terug. Ooit een belangrijk Romeins gebied, waar bv de dichter Horatius zijn dichtstijl ontwikkelde. 
 
Het dorp wordt gezien als een van de mooiste locaties van Italie. Het gebied is rijk aan kastelen, paleizen, kerken en kloosters. Het heeft Griekse invloeden gehad, later Romeinse cultuur. Hierna werd het bevochten door verschillende koningen en veldheren. In de 19e eeuw vond hier een slag plaats tussen de landarbeiders en de adel. Wanneer u rondloopt ziet u de stadsmuren, de kastelen en het Romeinse amfitheater.

Mirja Rempt
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.