Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Viana do Castelo

  • Noordelijk Portugal
  • Vissersstad
  • Diverse cultuur
Toon mij alle 1 WRC reizen naar Viana do Castelo Gevonden reissoorten Individueel Reizen per Autoreis

Alle reizen naar Viana do Castelo

Viana do Castelo

 

Viana do Castelo wordt gezien als één van de mooiste steden van noordelijk Portugal. Het ligt aan zee en speelde een belangrijke rol in de tijd van de ontdekkingsreizen. De visserij is hier ook altijd van belang geweest. De stad is goed te bereiken vanuit Porto. Interessante bezienswaardigheden zijn de Monte de Santa Luzia en de Templo do Sagrado Coração de Jesus. Het is verder rijk aan paleizen, kerken en kloosters.

Wilt u een stadswandeling maken, dan krijgt u bij de vvv een handige kaart van de stad. Hier vindt u ook info over de diverse architectuurstijlen, zoals de renaissance, de barok en de azulejos (beschilderde tegels). In het centrum staan historische bouwwerken; een 16e eeuwse fontein, het voormalige stadhuis en de romaanse kathedraal Sé.

Een mooi evenement om bij te wonen, vindt plaats in Augustus. Dan zijn hier kleurrijke festiviteiten met dans, muziek en traditionele klederdracht. Tijdens dit festival wordt de zee gezegend, vanwege de voorspoed die het Portugal heeft gebracht.

 
 

Maudy Zuidema
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Viana do Castelo met deze 6 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Viana do Castelo gecombineerd met 6 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: