Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Victoria

  • Hoofdstad van British Columbia
  • Engelse sfeer
  • Royal British Columbia Museum
Toon mij alle 6 WRC reizen naar Victoria Gevonden reissoorten Bouwstenen, Campingtour, Individueel, Reizen met kinderen, Stedenreis Reizen per Autoreis, Camperreis

Alle reizen naar Victoria

8 dagen Autoreis + Individueel
8 dagen
  • verlengingsarrangement van 1 week
  • Start / eind Vancouver
  • hoogtepunten van Vancouver Island
€ 890,-
Bekijk
21 dagen Autoreis + Individueel
22 dagen
  • 3-weekse autorondreis West Canada
  • Inclusief verblijf op Vancouver Island
  • Al jarenlang onze bestseller naar Canada
€ 3225,-
Bekijk

Victoria

 

Victoria is de hoofdstad van British Columbia en ligt in het zuidoosten van Vancouver Island. De stad is vernoemd naar de Engelse koningin Victoria en heeft een rijke historie. Het is een van de oudste steden in het noorden van het Pacifische gebied. De koloniale erfenis van het Britse Rijk is niet te missen met schitterende verzorgde tuinen en Victoriaanse architectuur. U ziet in de stad mooie oude straatlantaarns, kenmerkende dubbeldekkers en rijtuigen met paard voor toeristen rijden. Ook is de stad rijk aan mooie winkels en goede restaurants.
Victoria staat bekend om haar schilderachtige, oude gebouwen. De bekendste gebouwen zijn de British Columbia Parliament Buildings en the Empress hotel. Een High-Tea in het Empress hotel is een ware belevenis. 
In het Royal British Columbia Museum, leert u meer over de geschiedenis van British Columbia. Het is een van de grootste culturele schatten van het land. Naast het Royal British Columbia Museum in Victoria ligt Thunderbird Park. Hier staan kleurrijke totempalen en andere monumenten van de inheemse bevolking van Canada. Het gebied rond Vancouvereiland werd oorspronkelijk bewoond door de Kwakiutl-indinanen. Victoria is een van de weinige plaatsen waar de herinneringen aan dit volk bewaard zijn gebleven.
De stad staat daarnaast bekend als de stad van de tuinen, doordat er in totaal 20 hectare aan tuinen zijn in Victoria. De grootste tuinen zijn de Butchart Gardens. Deze zijn onderverdeeld in meerdere thema’s en laten een enorme diversiteit aan planten, bomen en bloemen zien. Het grootste park in Victoria is het Beacon Hill Park.
De op twee-na-grootste Chinese wijk in Noord-Amerika ligt in Victoria. In de Chinatown van Victoria leven veel mensen die van origine Chinees zijn. Canada is echt een land van immigranten. In 1870 werd dit deel van het land overspoeld door grote groepen Chinezen, in die tijd ontstond de Chinese wijk. Deze werd afgescheiden van de rest van de stad door de toegangspoort 'Gate of Harmonious Interest'.
Het zachte klimaat en de door water omgeven ligging aan de Juan de Fuca Strait maken dat Victoria één van de populairste plaatsen van West Canada is, zowel onder toeristen als onder inwoners. De stad trekt zowel rijke senioren, die bij mooi weer een partijtje golf spelen, als jonge zeilliefhebbers aan.
Victoria is een perfecte uitvalsbasis voor het maken van een ‘Whale watching tour' om o.a. orka's te spotten. De schitterende waterrijke omgeving laat zich het mooist vanuit de lucht zien: maak een vlucht met een watervliegtuigje, een fantastische ervaring. 

Corine Klootwijk
WRC Canada specialist

Als Canada specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.

Combineer Victoria met deze 35 reisbestemmingen

Binnen het reisaanbod van WRC is Victoria gecombineerd met 35 overige reisbestemmingen.

Deze reizen zijn door onze specialisten samengesteld. Hieronder een overzicht van deze reisbestemmingen: