Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Vientiane

Vientiane

Vientiane heeft beslist stedelijke allure, vooral dankzij de vele grote, rijkversierde tempels. Verder dragen daar ook de twee met bomen omzoomde hoofdstraten Samensenthai en Settahthirat aan bij net als het presidentiƫle paleis, enkele pleinen en de voortreffelijke Franse restaurants. Ook in Vientiane zijn tempels de belangrijkste bezienswaardigheden. De historische Wat Sisaket met de haast serene sfeer op het binnenhof en het nationale museum Wat Haw Pa Keo, met de mooiste verzameling Boeddhabeelden van het land, zijn de onbetwiste toppers. Ga voor een Frans restaurant naar het Nam Phu plein of voor een Laotiaanse maaltijd naar de Mekong oever bij de Wat Xieng Nyean. Buiten de stad is het Xieng Khuna Boeddhapark een vermakelijk uitstapje. Door de beelden met soms komische gelaatsuitdrukkingen in een verzorgd park, ademt het de sfeer van een sprookjesbos. Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is. U kunt dan ook veel lopend af of per fiets of tuk tuk is het prima te doen.

Maudy Zuidema
WRC Laos specialist

Als Laos specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.