Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Vila Nova da Gaia

  • ''Barcos rabelos''
  • Portproeverijen
  • Historisch klooster

Vila Nova da Gaia

 
Vila Nova da Gaia is een mooie kustplaats, tegenover de stad Porto. Hier wordt de beroemde portwijn gemaakt, die vervolgens wereldwijd wordt geleverd. Breng een bezoek aan een traditionele portkelder of proeverij en ontdek hier de wereld van de port. De stad huist vele kelders waar men met plezier een rondleiding verzorgt. De meeste kelders zijn open voor publiek van mei t/m september.
 
Bij de rivier liggen de kleurrijke ''barcos rabelos'' (traditionele boten) die de wijn naar de stad Porto vervoeren. Een andere attractie, is het prachtige klooster ''Mosteiro da Serra'' uit 1538. Dit ligt op een heuvel, aan de rand van de Rio Douro. Hier heeft u tegelijk een mooi uitzicht over de rivier en de stad. In de avond kunt u wandelen bij het strand of relaxed dineren aan de rivier, tegenover de stadslichten van Porto.

Maudy Zuidema
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Maudy Zuidema alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.