Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Vila Viçosa

  • Weidse uitzichten
  • Marmerstad
  • Feira de Maio

Vila Viçosa

 
Vila Viçosa ligt op een uitgestrekte hoogvlakte vol sinaasappel - en citroenboomgaarden in de Alto Alentejo. De naam betekent: ''vruchtbare vallei.'' Het werd in de 13e eeuw terugveroverd op de Moren. Hierna werd het een bekende marmerstad en werd er een paleis gebouwd voor de hertogen van Braganca. De geschiedenis van de stad is sindsdien verweven met de Portugese adel en het koningshuis. 
 
Naast het paleis, is de 14e eeuwse kerk Nossa Senhora een bezienswaardigheid. In de nabijheid ligt een voormalig klooster dat tegenwoordig dienst doet als Pousada. De kleurrijke Feira de Maio in Vila Viçosa, eind mei, is bijzonder om mee te maken. In september wordt het Fiesta dos Capuchos gevierd. Naast stierengevechten, wordt ook een ''vacada'' gehouden. Hierbij worden stieren losgelaten in de hoofdstraat.

Mirja Rempt
WRC Portugal specialist

Als Portugal specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.