Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Vilalba

  • A Terra Cha
  • Archeologisch museum
  • Onderweg naar Santiago

Vilalba

 
Vilalba staat bekend als de hoofdstad van A Terra Cha, een kruispunt van diverse culturen. In de regio worden diverse streekproducten ontwikkeld, waaronder san simon kaas, vleeswaren en kapoenen. Het gebied is rijk aan historische gebouwen, die teruggaan naar de tijd van de Romeinen. In de middeleeuwen, was periode van het gebied verbonden met het lot van de lokale adel. Het kasteel dat toen werd gebouwd, is nu omgetoverd tot een parador.
 
Bij de parador staan ook de kerk Santa María, het archeologisch museum en de voormalige, gemeentelijke gevangenis. De stad Vilalba, ligt op de pelgrims-route naar Santiago, maar ook op andere, bijzondere routes. Het heeft een landelijke uitstraling, weidegebied en grazend vee. De stad heeft echter ook veel moderne faciliteiten, die ingezet worden voor de lokale productie.

Mirja Rempt
WRC Spanje specialist

Als Spanje specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.