Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Vinci

  • Geboorteplaats Leonardo da Vinci
  • Toscane
  • Mooi berglandschap

Vinci

 
Vinci is een gemeente in de Italiaanse stad Florence (regio Toscane) en telt ruim 14.500 inwoners. Het is niet zo bekend als Lucca en San Gimignano, maar het is interessant. Het ligt in een sfeervol berglandschap, bij Montalbano, tussen de wijn - en olijfgaarden. Het stadje heeft een antiek kasteel, dat nog stamt uit de middeleeuwen. In 1452 werd hier de beroemde inwoner Leonardo da Vinci geboren, in het nabijgelegen Anchiano. 
 
In het kasteel Conte Guidi kunt u exposities bezichtigen over het leven en werk van deze ''uomo universale'.'' Binnen ziet u een paar fresco's en mozaieken uit de 16e eeuw. In de buurt ziet u ook het nieuwe, moderne Piazza dei Guidi en het Museo van Palazzino Uzielli.
 
Iets buiten het centrum, ligt het geboortehuis van Leonardo da Vinci; een boerderij tussen mooie olijfboomgaarden.

Corine Klootwijk
WRC Italië specialist

Als Italië specialist weet Corine Klootwijk alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.