Html.Partial("Breadcrumbs", new[] { new Breadcrumb(Model.Content.Parent.Name, Model.Content.Parent.Url), new Breadcrumb(Model.Bestemming.Titel, Model.Content.Url) })

Williams

  • Arizona
  • Route 66
  • Grand Canyon

Williams

Het western stadje Williams ligt in de staat Arizona, langs de Interstate 40. Vroeger liep hier de iconische Route 66. Tegenwoordig zijn er nog slechts delen van de oorspronkelijke route 66 over, maar bij Williams waar nog een stuk 'Historic Route 66' ligt, komt de sfeer van lang vervlogen tijden tot leven. Voor wie nog een stuk van de oorspronkelijke Route 66 wil rijden: dat kan tussen het 40 minuten rijden verderop gelegen Seligman en Kingman. (wel van de Interstate Highway afgaan) 
Williams heeft een historisch centrum, uitgeroepen tot National Monument. In veel historische gebouwen langs de Main street zijn nu winkeltjes, cafe's en restaurants gevestigd. Kijk even in de lobby van het oude 'The Grand Canyon hotel', voor een nostaligische sfeer. Meer nostalgie is terug te vinden in Pete's Routes 66 Gas Station Museum.
Tussen Williams en Grand Canyon loopt een oude spoorlijn. 2 oude stoomlocomotieven uit 1910 zijn gerestaureerd en worden gebruikt voor ritten tussen Williams en de Grand Canyon. De trein is een leuke en ontspannen manier om de Grand Canyon vanuit Williamd te bezoeken. Met mooi uitzicht door de grote ramen en glazen daken en live muziek.
Met de auto ligt Williams dat op 1 uur rijden ten zuiden van de Grand Canyon South Rim. Dit maakt het een uitvalsbasis voor een bezoek aan de Grand Canyon. 
 
 

Mirja Rempt
WRC Verenigde Staten specialist

Als Verenigde Staten specialist weet Mirja Rempt alle ins & outs van dit gebied en kan u daarom helpen met al uw vragen en het samenstellen van uw reis.