Airlines

Airlines


Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En daarom werkt WRC Reizen met gerenommeerde vliegmaatschappijen. Hierbij kunt u in de meeste gevallen zelf kiezen met welke luchtvaartmaatschappij u wilt vliegen. Wilt u rechtstreeks vliegen? Of wilt u uw vliegreis onderbreken met een stop-over op een interessante bestemming? Wilt u luxer vliegen of juist prijsbewust? Wij regelen het graag voor u. Iedere maatschappij heeft zijn eigen kenmerken. We stellen ze graag aan u voor.

 

Vertrekluchthaven

Naast keuze uit luchtvaartmaatschappijen kunnen we u in veel gevallen ook keuze uit diverse vertrekluchthavens aanbieden.

Voor de meeste mensen die vanuit Nederland reizen is vertrek vanaf Schiphol de meest logische optie. Schiphol behoort tot de grootste luchthavens van Europa, heeft uitstekende voorzieningen, is zeer goed bereikbaar per openbaar vervoer (de trein stopt onder de vertrekhal) en heeft een enorm aanbod aan vluchten wereldwijd.

Voor vluchten binnen Europa zijn er vanuit Nederland ook vluchtmogelijkheden vanaf Rotterdam / Den Haag, Eindhoven en Groningen. Met name vanaf Rotterdam / Den Haag airport heeft Transavia een uitgebreid aanbod aan vakantiebestemmingen. Deze kleinere luchthavens ten opzichte van Schiphol hebben als voordeel dat de afhandeling van inchecken tot vliegen en bij aankomst vaak sneller gaan en de te lopen afstanden op de luchthavens korter zijn.

Voor vertrek vanaf Nederlandse luchthavens is een nieuwe vliegbelasting ingevoerd, om aan de klimaatdoelstelling volgens het Parijs akkoord te voldoen. Deze belasting bedraagt € 7,85 per persoon en wordt in vliegtickets uitgegeven.

Voor met name mensen die in de grensstreek wonen zijn de luchthavens van Düsseldorf in Duitsland en Brussel in België populaire vertrekluchthavens, met beide ook een breed vluchtaanbod. Voor Düsseldorf geldt dat de tarieven voor lang parkeren gunstig zijn.