Verzekeringen

Verzekeringen


Vergeet u niet te controleren of u goed verzekerd op reis gaat. U kunt via ons een reis- en/of annuleringsverzekering laten verzorgen. De annuleringsverzekering dient u binnen 7 dagen na factuurdatum af te sluiten.

De Europeesche Verzekeringen
Wij bezorgen u graag een zorgeloze vakantie. Daarom wijzen wij u op het belang van de juiste extra verzekeringen. Onverwacht kan er altijd iets gebeuren, waardoor de reis helemaal niet meer kan doorgaan. En als er tijdens uw reis iets ernstigs gebeurt, dan is uw vakantieplezier al gauw bedorven. U voelt zich al gauw verloren in dat verre land, waar u met zoveel verlangen naar had uitgekeken om onbezorgd uw vakantie door te brengen. Bovendien kan dit leiden tot onvoorziene hoge kosten.

Daarom werken wij samen met de Europeesche Verzekeringen. Een verzekeringsmaatschappij, die al ruim 90 jaar ervaring heeft in het verzekeren van alle extra risico’s, die het reizen met zich meebrengt. En in de ruim 35 jaar dat WRC Reizen bestaat kunnen wij alleen maar beamen, dat veel van onze reizigers baat hebben gehad bij een goede reis- en annuleringsverzekering.

Reis- en annuleringsverzekeringen kunt u eenvoudig bij ons afsluiten. Kortlopende verzekeringen voor alleen de vakantie die u bij ons boekt of doorlopende verzekeringen voor als u vaker per jaar op reis gaat. Dat is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook al gauw een stuk voordeliger. Onze medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden. Op ons reserveringsformulier kunt u aangeven of u geïnteresseerd bent in een reis en/of annuleringsverzekering. Wij sturen u dan een passend voorstel.

Wij kunnen u de volgende verzekeringen aanbieden:

Handig voor op reis
Speciaal voor reizigers heeft Europeesche Verzekeringen, in samenwerking met Dokterdokter.nl, de meest uitgebreide medische iPhone app van dit moment ontwikkeld: Hulp op Zak. Hiermee kunt u medische informatie bekijken over uw (toekomstige) vakantieland. Wat zijn de veel voorkomende medische aandoeningen? En is het bijvoorbeeld verstandig om u vooraf te laten vaccineren? Ook is de app voorzien van een uitgebreide medische vraagbaak, een medisch woordenboek in zeven talen en de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales. De app werkt zonder internetverbinding en is voor iedereen gratis verkrijgbaar via de App Store.

Kortlopende annuleringsverzekering
U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie. Europeesche Verzekeringen: al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

U kunt uw annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?
Met onze standaard Annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.

Waarnemer meeverzekeren
Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Allrisk Annuleringsverzekering
Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Bekijk hier de voorwaarden voor de kortlopende annuleringsverzekering.


Kortlopende reisverzekering 
Zonder zorgen op reis. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar u ook naartoe gaat, met een reisverzekering van de Europeesche gaat u goed voorbereid op weg. Europeesche Verzekeringen is al negentig jaar dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.

Deskundige personenhulp
Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? Of het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde dokter? Dan kunt u de Europeesche Hulplijn +31 20 651 5777 dag en nacht bellen. Onze medewerkers helpen u snel en goed. Met de Kortlopende Reisverzekering bent u standaard verzekerd van deskundige hulp wereldwijd. Een geruststellend idee.

Daarom belt u de Europeesche Hulplijn

  • Voor hulp bij pech, ongevallen, ziekte en calamiteiten
  • Voor professionele ondersteuning via de alarmcentrale
  • Voor wereldwijde hulp in uw eigen taal
  • Voor een snel advies bij eenvoudige medische klachten
  • Voor de beste artsen en hulpdiensten in het buitenland

Altijd een reisverzekering op maat
U kunt uw kortlopende reisverzekering zelf samenstellen. U kunt zelf kiezen uit de drie varianten Basis, Comfort en Optimaal. Daarnaast kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reis.

Basis: de belangrijkste risico’s verzekerd
Met de Basis reisverzekering bent u goed verzekerd voor de belangrijkste risico’s tijdens uw reis. Zo bent u verzekerd voor deskundige hulpverlening via de Europeesche Hulplijn. Daarnaast heeft u recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als u per ongeluk iets stuk¬maakt in uw hotelkamer of vakantiehuis. Of als u plotseling extra reis- of telefoonkosten heeft. U heeft standaard Europadekking. Voor een reis buiten Europa kunt u de Basis reisverzekering uitbreiden met Werelddekking.

Comfort: meer dan ruime vergoedingen
De Comfort reisverzekering van de Europeesche biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met Comfort krijgt u ruimere vergoedingen voor de dekkingen die u kiest, zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage. Ook deze reisverzekering heeft standaard Europadekking, die u zelf kunt uitbreiden naar Werelddekking.

Uitbreidingen voor Basis & Comfort
U kunt uw Basis of Comfort reisverzekering verder uitbreiden met dekkingen die uw reisverzekering nog beter laten aansluiten op uw wensen. Gaat u bijvoorbeeld op wintersport of wilt u zich in het buitenland verzekeren voor rechtsbijstand of geneeskundige kosten? U kunt de dekking dan altijd aanpassen.

Optimaal: alles perfect geregeld
Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Wij hebben hiervoor een uitgebreide reisverzeke¬ring samengesteld, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn bijvoorbeeld standaard meeverzekerd. Bovendien vergoeden wij voor uw bagage tot twee jaar oud de nieuwwaarde, zonder eigen risico! Ook bij deze reisverzekering kunt u kiezen uit Europadekking of Werelddekking.

Bekijk hier de voorwaarden voor de kortlopende reisverzekering.


Doorlopende verzekering voor reizen
U wilt graag zelf kiezen welke risico’s u wilt verzekeren op reis en voor welke bedragen. Daarom is de nieuwe Doorlopende Verzekering voor Reizen zo samengesteld dat we iedere reiziger de juiste verzekering kunnen bieden. Het nieuwe product biedt de keuze tussen drie typen reisverzekeringen: Basis, Comfort en Optimaal. De drie reisverzekeringen verschillen vooral in verzekerde bedragen, wel of geen eigen risico, standaard opgenomen dekkingen en maximale reisduur. Daarnaast kunt u kiezen tussen twee annuleringsverzekeringen: Annulering of Allrisk Annulering. Deze Allrisk Annulering is uniek in de markt. Het biedt u voortaan de mogelijkheid om, naast de standaard annuleringsredenen, zelf de reden te bepalen voor het annuleren van uw reis. Bijvoorbeeld een goede vriend(in) die ernstig ziek wordt, of een onverwacht examen. U krijgt dan 75% van uw annuleringskosten vergoed.

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de Doorlopende verzekering voor reizen.


Aanvullende verzekering voor auto-, motor- en camperhuur

Wanneer u via ons een auto, motor of camper huurt kan WRC Reizen u in samenwerking met de Europeesche een speciale verzekering bieden. Deze dekt het eigen risico af tot maar liefst € 3.500 ($ 5.000 in Amerika en Canada) en verzekert ook de uitgesloten cascoschades tot € 7.000 ($ 10.000 in Amerika en Canada). De premie voor een huurauto bedraagt wereldwijd € 3,95 per dag. Voor een huurcamper bedraagt deze in Amerika en Canada € 11,00 per dag en in de rest van de wereld € 7,50 per dag. Deze premies zijn aanmerkelijk lager dan de aanbiedingen van de lokale verhuurders. Bij iedere boeking, waar sprake is van huur van auto, motor of camper kunnen wij een passende offerte met dekkingsoverzicht voor u opmaken of bekijk de voorwaarden.

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de Aanvullende verzekering voor auto-, motor- en camperhuur voor Amerika & Canada.
Bekijk hier de algemene voorwaarden voor de Aanvullende verzekering voor auto-, motor- en camperhuur voor de rest van de wereld.