Rent a camper - praktische informatie

Rent a camper - praktische informatieHet kampeerpakket:

De minivan-naar-kampeerautoservice omvat:

 • Het bed-frame met bijzonder veel bergruimte onder het frame. De breedte van uw bed-frame is afhankelijk van het model minivan dat u heeft ontvangen. Goed om te weten: U hoeft het model huurauto niet van te voren aan Rent a Camper te bevestigen. De systemen zijn variabel in breedte en kunnen dus aangepast worden aan de beschikbare ruimte in de auto. Bovenop het bed-frame komen comfortabele dikke kampeermatrassen en 2 nieuwe, eenvoudige kussens.
 • De complete gordijnenset garandeert u privacy waar en wanneer u deze wilt: U ontvangt 4 gordijnen en een gordijnenhor plus bevestigingssystemen voor alle gordijnen. Uiteraard zullen de bevestigingssystemen uw huurauto niet beschadigen. Het bevestigingssysteem kan per automodel verschillen. Voor vertrek is een demonstratie over de functionaliteit van de gordijnen.
 • Een aantal kratten die logisch ingedeeld zijn met de kampeerspullen:
  Krat 1: lantaarn/zaklamp, campinggas, wasbak, afwasmiddel, handveger & blik, wasknijpers, touw.
  Krat 2: potten, pannen, spatels, snijplank, drinkbekers, borden, bestek, blikopener, kurkentrekker.
  Krat 3: zout, peper, vaatborstel, vaatdoeken, lucifers, vuilniszakken.
  En indien u wenst ontvangt u een beperkt aantal lege kratten die u zelf nog kunt indelen met/voor levensmiddelen en/of uw persoonlijke spullen.
 • Alle andere kampeer benodigdheden voor een comfortabele kampeervakantie inclusief: dubbel pits camping gasfornuis, opklapbare stoelen, een opklapbaar tafeltje voor koken onderweg en om aan te eten, grote koelbox, watercontainer, tarpaulin (dekzeil) om een afdak te maken.


Koffers
:
Het is het beste om geen grote harde koffers mee te nemen omdat ze niet praktisch zijn met kamperen in een minivan. Mocht u geen andere koffers hebben, kunt u eventueel uw koffers achterlaten bij Rent a Camper en gebruik maken van hun kratten. 

Belangrijke informatie over uw huurauto:
Elk jaar slapen in de zomer veel mensen in een huurauto en is dit volgens de huurvoorwaarden niet verboden. De equipement die u ontvangt brengt onder normale omstandigheden geen schade aan uw huurauto. Met betrekking tot de verschillende maten van de auto’s: u dient een huurauto in de klasse minivan te huren. In deze categorie vallen enkele verschillende modellen. De afmetingen van deze verschillende auto’s variëren enigszins. De breedte van uw bed-frame is afhankelijk van het model minivan dat u heeft ontvangen van het autoverhuurbedrijf. De systemen zijn variabel in breedte en uw frame wordt dus aangepast aan de beschikbare ruimte in uw huurauto. De meest voorkomende minivan modellen Dodge Grand Caravan, Chrysler Pacifica, Toyota Sienna, Honda Odyssey en Kia Sedona. De breedte van het bed-frame varieert in deze modellen van 120-130 cm. In de iets kleinere minivan modellen zoals de Ford Flex kan het bed-frame aan de onderkant tot ongeveer 110 cm in de breedte reiken, maar ook hier zult u heerlijk comfortabel kunnen genieten van uw nachtrust: Door de flexibele systemen die naar boven breder uitlopen kunt u zelfs in de iets smallere auto’s profiteren van een maximaal slaapoppervlak.


Met betrekking tot de achterstoelen: De achterstoelen kunnen in de meeste modellen worden weg gevouwen of in overige modellen uit de auto worden gehaald  en voor u veilig worden bewaard tot het einde van uw kampeeravontuur.
Met betrekking tot beschadigingen aan het interieur: U hoeft u geen zorgen te maken over mogelijke beschadigingen aan de huurauto veroorzaakt door spullen van Rent a Camper want er worden geen (semi)permanente bevestigingen of veranderingen in de auto aangebracht. Bij normaal verantwoordelijk gebruik zal er geen schade aan uw huurauto optreden.
Met betrekking tot de ‘conversie-tijd’: Rent a Camper begrijpt dat uw vakantietijd maar kort is en dat u waarschijnlijk zo snel mogelijk op pad wilt. Het duurt ongeveer 30-45 minuten om de auto kampeer klaar te maken. Als het langer duurt, komt dat meestal omdat het gezellig is en men veel kampeerinformatie verstrekt. Het is daarom belangrijk dat men uw aankomst kan inplannen: voor aanvang van uw komst dient u contact op te nemen met Rent a Camper om een tijdstip af te spreken. Nadat de kampeerspullen aan u zijn verstrekt wordt geholpen om deze spullen in uw auto te zetten en volgt een demonstratie hoe de gordijnen te gebruiken etc.

Garantie van Rent a Camper
Rent a Camper is nog geen model minivan op de huurmarkt tegengekomen wat niet kon worden omgebouwd. Mocht u desondanks bij aflevering toch niet tevreden zijn over het resultaat, om wat voor reden dan ook, dan biedt men (in samenwerking met hun Partner-Merk Rent-a-Tent Canada) een tweepersoonstent kampeerpakket aan voor de standaard kosten.